Language selection

English (United Kingdom)

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА "АДВОКАТИ ЗА ПРОМЯНА"

vladi yanev-iziavlenie

И З Я В Л Е Н И Е
на
Председателя на Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“

Уважаеми колеги адвокати от Софийската адвокатска колегия,

“Асоциация Адвокати за промяна” бе създадена с цел да промени статуквото, като опита да спре потъпкването на законните права и интереси на българските адвокати, както и да възстанови техния професионален престиж и достойнство!
Тези от нас, които не я напуснахме заради властови амбиции, кариеристични цели или личностни облаги ЗАЯВЯВАМЕ, ЧЕ ОСТАВАМЕ ВЕРНИ НА НАШИТЕ ПРИНЦИПИ И ЦЕЛИ!
По тези причини отказахме предлаганите ни от останали участници в настоящите избори съглашателства! За нас, по-важно от спечелването на изборите е да запазим нашето достойнство и нашите принципи, както и да съхраним Вашето доверие!
Това е така защото не сме кариеристи и не сме се обединили заради властта като такава, защото имаме морал и достойнство! Защото целите ни са дългосрочни, а кризата в която бе въвлечена Българската адвокатура изисква още години на много самоотверженост и упорита работа! Защото знаем, че най-ценният ни ресурс е нашата почтеност и доверието което Вие, колегите ни имате в нас! Именно този безценен ресурс е нашата опора, той ни дава силата, която ни е необходима за да постигнем общите ни интереси!
Допълнителните избори в неделя – 7-ми февруари 2016г. са изключително важни! Те ще определят реалното положение в адвокатурата за много дълъг период! Ако се запазят резултатите от първите избори и те не бъдат съществено променени на предстоящия балотаж, властта на всички органи на САК ще бъде в едни и същи ръце, което ще създаде реална опасност! Монополизираната власт води до безконтролност, своеволия и извращаване!
Затова молим всички наши колеги – адвокати от САК:
Елате на допълнителните избори (балотажа) на 07.02.2016г. и гласувайте! Гласувайте по съвест и с разум - след като сте разбрали кои са кандидатите, какво са направили и реални ли са техните обещания!


02 февруари 2016г.

Адвокат Владислав Янев
/Председател на Асоциация „Адвокати ЗА Промяна”/


 

 

АКТУАЛНО!

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЕДИНЕНИЕ АДВОКАТИ ЗА ПРОМЯНА И РАЗВИТИЕ

DSC3264

Д Е К Л А Р А Ц И Я


Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“ благодари сърдечно на всички свои членове и симпатизанти, подкрепили нашите кандидати на първия тур на изборите на 30 и 31 януари 2016г. за делегати и за органи на Софийска адвокатска колегия!
Декларираме, че няма да Ви предадем, приятели! Ще защитим любовта си към адвокатската професия и ще продължим да се борим за правата и свободите на адвокатите, както винаги сме го правили досега!
Въпреки настоятелните запитвания от представители на двете други групи, участвали в изборите, държим публично, а не тайно, както ни се предлага, да заявим, така че да стане ясно на всички адвокати:

НИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ ЕДИНСТВЕНО НАШИТЕ КАНДИДАТИ на балотажа в неделя 7 февруари 2016г.! Колеги от тези две групи, ако Вие желаете – подкрепете се помежду си, знаем, че отдавна сте готови за това, предстои да го покажете и на адвокатската общност, можете да го направите открито или скрито!
От своя страна, каним всички столични адвокати да подкрепят оригиналните носители на промяната в адвокатурата, за да получат ефективна закрила на професионалните си интереси! Когато друга адвокатска структура се докаже с поне половината от направените от нас реформи, когато събере и запази поне наполовина размера и високото качество на нашия членски състав и най-вече – когато демонстрира чрез публично регистрирани свои действия морал в администрирането и ръководенето на адвокатските дела, ние ще я потърсим първи за сътрудничество и адвокатската общност ще разбере за това незабавно, бъдете сигурни!

Уважаеми колеги, резултатите от изборите са пред Вашите очи, но нека бъдат и във Вашите умове и във Вашите души! Гласувайте с горещо сърце и с хладен ум, Вашият глас е важен за Софийската и за Българската адвокатура!
НИЩО НЕ Е ПРЕДРЕШЕНО И НИКОЙ НЕ Е ИЗБРАН в органите на Софийската адвокатска колегия – така казва в решенията си Избирателната комисия, вярвайте й!
Затова – каним Ви да дойдете масово на изборите в неделя 7 февруари 2016г., за ДА ИЗБЕРЕМ ЗАЕДНО тези, на които вярваме, че ще защитят правата на адвокатите и интересите на адвокатската професия във все по-сложното време, в което живеем.
ПОДКРЕПЕТЕ НАШИТЕ КАНДИДАТИ, защото ТЕ СА ОРИГИНАЛА и ЗНАЯТ КАК ДА ГО ПРАВЯТ – те успешно защитиха името си на променящи Българската адвокатура!


02.02.2016г.
София
Управителен съвет на Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“
Обединение „Адвокати ЗА ПРОМЯНА и развитие“