Language selection

English (United Kingdom)

НОВОГОДИШЕН КОКТЕЙЛ - 2016

 

35 18 JANДа се поздравят с настъпването на НОВАТА 2016 ГОДИНА дойдоха над 80 адвокати от Софийска адвокатска колегия на 18 януари 2016г. в София на организирания от Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“ новогодишен коктейл. Много усмивки и добро настроение демонстрираха всички участници.
Кратки слова произнесоха кандидата за Председател на Софийска адвокатска колегия (САК) адвокат Владислав Янев и кандидата за Председател на Дисциплинарния съд при САК адвокат Пламен Ангелов.
И на тези избори адвокатите, променящи Българската адвокатура, се явяват под формата на „ОБЕДИНЕНИЕ „АДВОКАТИ ЗА ПРОМЯНА и развитие“, като освен Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“ в него продължават участието си Асоциацията на Младите Адвокати (АМА) и Клуба на адвокатите франкофони (КАФ). Интересен нов акцент бе присъствието и проявения интерес от страна на множество млади адвокати от САК, нечленуващи в сдружения с идеална цел на адвокати.
В неформалните контакти между адвокати от различни поколения бе изразено удовлетворение от успехите на Асоциацията в органите на САК през мандата 2012-2015г. Не бяха спестени обаче и доста критики към колеги, станали членове на органи благодарение на подпомагането от Асоциацията, които предпочетоха своите „лични проекти“ пред интересите на адвокатската гилдия.
С интерес бяха изгледани видео обращения на кандидатите за органи на САК в предстоящите избори на 30-31 януари 2016г.
Председателят на АМА адвокат Любомир Талев бе забелязан да разговаря оживено с Председателя на организацията на специалистите по данъчно право адвокат Валентин Савов.
Адвокати от бившата структура „Гаранти за промяна“ също бяха дошли „да сверят часовниците си“, както и за да поздравят своите колеги с новогодишните празници.
С чаша вино в ръка всички си пожелаха успешна 2016-та година и толерантна предизборна кампания със силни програми на отделните групи адвокати!

Повече любопитни детайли можете да видите на снимките ТУК:

От Редакцията на сайта!


 

 

АКТУАЛНО!

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЕДИНЕНИЕ АДВОКАТИ ЗА ПРОМЯНА И РАЗВИТИЕ

DSC3264

Д Е К Л А Р А Ц И Я


Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“ благодари сърдечно на всички свои членове и симпатизанти, подкрепили нашите кандидати на първия тур на изборите на 30 и 31 януари 2016г. за делегати и за органи на Софийска адвокатска колегия!
Декларираме, че няма да Ви предадем, приятели! Ще защитим любовта си към адвокатската професия и ще продължим да се борим за правата и свободите на адвокатите, както винаги сме го правили досега!
Въпреки настоятелните запитвания от представители на двете други групи, участвали в изборите, държим публично, а не тайно, както ни се предлага, да заявим, така че да стане ясно на всички адвокати:

НИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ ЕДИНСТВЕНО НАШИТЕ КАНДИДАТИ на балотажа в неделя 7 февруари 2016г.! Колеги от тези две групи, ако Вие желаете – подкрепете се помежду си, знаем, че отдавна сте готови за това, предстои да го покажете и на адвокатската общност, можете да го направите открито или скрито!
От своя страна, каним всички столични адвокати да подкрепят оригиналните носители на промяната в адвокатурата, за да получат ефективна закрила на професионалните си интереси! Когато друга адвокатска структура се докаже с поне половината от направените от нас реформи, когато събере и запази поне наполовина размера и високото качество на нашия членски състав и най-вече – когато демонстрира чрез публично регистрирани свои действия морал в администрирането и ръководенето на адвокатските дела, ние ще я потърсим първи за сътрудничество и адвокатската общност ще разбере за това незабавно, бъдете сигурни!

Уважаеми колеги, резултатите от изборите са пред Вашите очи, но нека бъдат и във Вашите умове и във Вашите души! Гласувайте с горещо сърце и с хладен ум, Вашият глас е важен за Софийската и за Българската адвокатура!
НИЩО НЕ Е ПРЕДРЕШЕНО И НИКОЙ НЕ Е ИЗБРАН в органите на Софийската адвокатска колегия – така казва в решенията си Избирателната комисия, вярвайте й!
Затова – каним Ви да дойдете масово на изборите в неделя 7 февруари 2016г., за ДА ИЗБЕРЕМ ЗАЕДНО тези, на които вярваме, че ще защитят правата на адвокатите и интересите на адвокатската професия във все по-сложното време, в което живеем.
ПОДКРЕПЕТЕ НАШИТЕ КАНДИДАТИ, защото ТЕ СА ОРИГИНАЛА и ЗНАЯТ КАК ДА ГО ПРАВЯТ – те успешно защитиха името си на променящи Българската адвокатура!


02.02.2016г.
София
Управителен съвет на Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“
Обединение „Адвокати ЗА ПРОМЯНА и развитие“