Language selection

English (United Kingdom)

НОВИНИ И АНАЛИЗИ ОТ и ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

„ТРЕТА ВЛАСТ“

(новини и анализи)

 НОВИНИ И АНАЛИЗИ ОТ и ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

           Уважаеми колеги,

          Редакцията на сайта на Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“ започва нова своя рубрика, озаглавена „ТРЕТА ВЛАСТ“, (новини и анализи).

 

В тази рубрика ще поместваме статии, новини, анализи, снимки и друга специализирана информация за „третата власт“.

С удоволствие ще поместим и всяко Ваше интересно мнение по подобни теми, свързани пряко със съдебната власт или с практикуването на адвокатската професия и нейните съприкосновения с „третата власт“. Няма да публикуваме анонимни материали.

          Целта ни е българските адвокати да бъдат по-информирани и по-често „интелектуално провокирани“ да разсъждават върху своите професионални проблеми, четейки новини и анализи по темата. Защо си поставяме такава „странна“ на пръв поглед цел – да провокираме размисли върху нашата професия през анализи и информация за съдебната ни система?

Отговорът е ясен: Член 134 от Конституцията на Република България, макар и последен по ред, е систематично подреден в Глава VІ-та – „СЪДЕБНА ВЛАСТ“.

           Ето и първите заглавия от Специализираното издание „§ 22“ на в-к „Банкеръ“ :

           1/ КОЙ ДЪНИ СЪДЕБНИЯ БЮДЖЕТ? – Първа и Втора част;

           2/ СТРАННИЯТ КОНСЕНСУС ПО СЪДЕБНАТА РЕФОРМА – Първа и Втора част;

          3/ ПРАВОСЪДИЕ НА ПРИЦЕЛ;

           Приятно четене   ТУК !

 От Редакцията!

 


 

 

АКТУАЛНО!

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЕДИНЕНИЕ АДВОКАТИ ЗА ПРОМЯНА И РАЗВИТИЕ

DSC3264

Д Е К Л А Р А Ц И Я


Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“ благодари сърдечно на всички свои членове и симпатизанти, подкрепили нашите кандидати на първия тур на изборите на 30 и 31 януари 2016г. за делегати и за органи на Софийска адвокатска колегия!
Декларираме, че няма да Ви предадем, приятели! Ще защитим любовта си към адвокатската професия и ще продължим да се борим за правата и свободите на адвокатите, както винаги сме го правили досега!
Въпреки настоятелните запитвания от представители на двете други групи, участвали в изборите, държим публично, а не тайно, както ни се предлага, да заявим, така че да стане ясно на всички адвокати:

НИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИМ ЕДИНСТВЕНО НАШИТЕ КАНДИДАТИ на балотажа в неделя 7 февруари 2016г.! Колеги от тези две групи, ако Вие желаете – подкрепете се помежду си, знаем, че отдавна сте готови за това, предстои да го покажете и на адвокатската общност, можете да го направите открито или скрито!
От своя страна, каним всички столични адвокати да подкрепят оригиналните носители на промяната в адвокатурата, за да получат ефективна закрила на професионалните си интереси! Когато друга адвокатска структура се докаже с поне половината от направените от нас реформи, когато събере и запази поне наполовина размера и високото качество на нашия членски състав и най-вече – когато демонстрира чрез публично регистрирани свои действия морал в администрирането и ръководенето на адвокатските дела, ние ще я потърсим първи за сътрудничество и адвокатската общност ще разбере за това незабавно, бъдете сигурни!

Уважаеми колеги, резултатите от изборите са пред Вашите очи, но нека бъдат и във Вашите умове и във Вашите души! Гласувайте с горещо сърце и с хладен ум, Вашият глас е важен за Софийската и за Българската адвокатура!
НИЩО НЕ Е ПРЕДРЕШЕНО И НИКОЙ НЕ Е ИЗБРАН в органите на Софийската адвокатска колегия – така казва в решенията си Избирателната комисия, вярвайте й!
Затова – каним Ви да дойдете масово на изборите в неделя 7 февруари 2016г., за ДА ИЗБЕРЕМ ЗАЕДНО тези, на които вярваме, че ще защитят правата на адвокатите и интересите на адвокатската професия във все по-сложното време, в което живеем.
ПОДКРЕПЕТЕ НАШИТЕ КАНДИДАТИ, защото ТЕ СА ОРИГИНАЛА и ЗНАЯТ КАК ДА ГО ПРАВЯТ – те успешно защитиха името си на променящи Българската адвокатура!


02.02.2016г.
София
Управителен съвет на Асоциация „Адвокати ЗА Промяна“
Обединение „Адвокати ЗА ПРОМЯНА и развитие“